Radiostyrd Bilsport

Radiostyrd Bilsport är en gren under Bilsektionen ur moderklubben SMK Uppsala som har en 100-årig historia inom motorsport.

Vi har en egen Facebookgrupp, SMK Uppsala Radiostyrd Bilsport (RC Radio Controlled). För att bli delaktig i FB-gruppen, besök gruppen och ansök att bli medlem och skicka gärna lite info om dig själv och ditt intresse. Detta pga att vi tyvärr tagit emot massor med ansökningar som är spam/reklam/fake.

För medlemskap i föreningen ansök via länken SMK Uppsalas och ange Bilsektionen och Radiostyrd Bilsport "RB" som önskemål.

RC sektionens medlemmar har Crawling (trail), Formula Offroad och Ultra 4 med radiostyrd bil som intresse. Många av våra medlemmar bygger och bygger om sina bilar.

Vi försöker en gång i månaden träffas på klubben. då vi meckar, pratar, fikar och planerar. Vi träffas och kör med våra bilar så ofta vi kan i och kring Uppsala. Vi har en vision om en egen bana för radiostyrd bilsport (Offroad).

 

 

 

 

Sektionen startade 14/12-2015 och hade sitt första sektionsmöte 27/1-2016 och skall försöka ha en träff/månad.

Vi är ett 10-tal aktiva och ökar i antal. Planerna är att i framtiden anlägga en egen bana med olika hinder i besvärlighetsgrader att köra på och arrangera tävlingar i grenen RC Crawling.

Vad gäller RC Formula Offroad så kommer kontakter upprättas med olika innehavare av grustäkter för körning på samma sätt som i fullskalig Formula Offroad med körning i sand genom portar som ger poäng.

 

Kontakt personer:

Kristian J van Baal 073-378 1144

Torbjörn Raab 070-2771835